Portretfotografie Met Golden Hour in Antwerpen

Portret shoot met Sam Tang

Lente & zomer zijn twee seizoenen waar alles in bloei staat. De eerste bloemen en diertjes ontwaken uit hun winterslaap. En dat is het moment voor een fotoshoot! Buiten in de natuur wandelen en zoeken naar leuke plekjes voor het perfect shot!

Zoeken naar een juiste zomerse sfeer. De zon op het gelaat van het model en de mooie natuur in de achtergrond. Zonlicht bij een portret shoot is cruciaal voor een leuke sfeer.

Zonlicht kan je op verschillende manieren gebruiken.

  • Zonlicht als tegenlicht kan perfect werken. Deze zorgt voor extra diepte en schaduwvlakken in de voorgrond van jouw model. De natuur komt nog meer tot zijn recht. De silhouetten - die de zon creëert - rond de bomen zorgt voor een rustieke sfeer.
  • Zonlicht als hoofdlicht zorgt voor extra gloed op het gelaat. De ogen worden mooi uitgelicht en zorgt voor een heldere blik. De warmte van de zon weerspiegelt zich op de huid, extra warme kleuren.

Locatie gewijs is de natuur of een park altijd een goede optie. Samen met de zon is het prachtig. De zon piept doorheen de bomen en bossen en weerspiegelt een mooi uitgelicht plekje. In dat plekje kan het model zich plaatsen waardoor deze perfect is uitgelicht. Uiteraard kan je door de zonnestralen ook extra schaduwen creëren - met bloemen, bladeren of takken - deze zorgen voor diepte en spanning in je portret.

Ontdek wat de natuur te bieden heeft en ga op avontuur. Gebruik enkel de elementen van de natuur en de zon. En laat je creativiteit los.