Mijn visie op Portretfotografie

Portretfotografie is één van mijn lievelingstakken van fotografie. Een geslaagde portret foto is volgens mij een beeld dat nauw aansluit bij de persoonlijkheid en de uitstraling van de persoon zelf.

Natuurlijk shoot ik ook voor modellenburau's of kledingsmerken. Maar als ik opdrachten krijg omtrent portretfotografie dan probeer ik altijd de eigenheid van de persoon in kwestie te portretteren.

  • uniek
  • goed voor het zelfvertrouwen
  • portretfotografie is een herinnering voor later
  • iedereen is prachtig op zijn of haar eigen manier

Portretfotografie is uniek.

Iedere persoon is uniek, heeft zijn/haar eigen stijl en voorkeuren. Iedereen die voor mijn lens staat heeft individuele poses en gezichtsuitdrukkingen die eigen zijn aan henzelf.

Tijdens zo'n portretfotografie sessie begeleid ik het model uiteraard. Sommmige hebben meer advies nodig wat betreft poses en andere dan weer meer hulp bij de emoties of inleving.

Voorbereidingen van een portretfotografie fotoshoot

Vooraleer ik start aan een portretfotografie fotoshoot, neem ik altijd de tijd om de persoon in kwestie te leren kennen. Niet alleen om de verwachtingen te aligneren of de praktische zaken te bespreken. Maar ik wil heel graag meer weten of jou. Op die manier krijg ik inspiratie in het uitbeelden van jou, in portretvorm.

Iemand die bijvoorbeeld heel lief en schattig is, wilt misscchien eens zijn stoerdere kant laten zien of visa versa. Dus het kennismakingsgesprek is bij mij heel belangrijk. Hoe makkelijker en hoe losser je je voelt voor de lens. Hoe mooiere en spontanere beelden daar uit zullen voortvloeien.

Sound good? Let me know als je interesse hebt om eens te babbelen voor een vrijblijvende portretfotografie shoot.

And remember: there is no right or wrong in portretfotografie. Sommige mensen hebben "schrik" om het "slecht" te doen of ze denken "niet op foto te pakken". Uit eigen ervaring heb ik nog geen enkel model geweten dat na de shoot zich na een shoot nog onzekerder voelde als voordien. Take the leap and get out of your comort zone.

You won't fail, if you don't give up.